divendres, 26 de novembre del 2010

GILI ISLANDS & RANTUNG HOSTEL & HU'U

Les Gili Islands són tres diminutes illes que es troben al nord oest de l’illa de Lombok. De les tres dues són de tanta calma que els hi diuen les de les honeymoon (o sigui per recent casats o …) i la tercera és la de totes les opcions, relax, festa i relax :). Per tant ens hi venen de primera uns dies després de l’esgotador treking al Rinjani.

Platja illa Gili Trawalgan
Ens instal•lem a la Gili Trawalgan (la més activa) i per primera vegada puc contemplar el que sempre m’havia imaginat com el paradís. Una illa envoltada per una sola platja de sorra blanca, aigües transparents, palmeres que cauen sobre la platja, ... L’illa està súper explotada per una banda, on durant un quilòmetre no hi ha més que restaurants, bars, hostels, internet, agències de tours, ... i clar, les platges de davant també són les més aglomerades. Tot i així, la resta l’illa, que ara per ara no hi ha pràcticament vida, les platges són ben tranquil•les; tot i que per poc temps, ja que queden pocs terrenys sense haver-hi obres que portaran a nous ressorts (sembla que aquí encara no tenen la llei de costes).
Ens hi estem 3 dies, suficients per relaxar-nos i fer una visita al coral dels voltants de les illes. Per primera vegada veiem la vida marina que ens acostumen els documentals de National Geografic o per l’estil. Impressionant, peixos de mil maneres i colors, coral, tortugues, podríem haver estat de sort i veure algun tauró de coral però “gràcies o no” no va poder ser :)

Continuant amb el planning creuem l’illa de Lombok en direcció a Sumbawa (una illa més a l’est). Ara si, ja som tots un experts i ho fem tot amb transport públic i creiem que pagant el mateix que els autòctons. És més pesat, més llarg, menys còmode, però molt més barat i més enriquidor, t’envoltes dels natius d’indonèsia i moltes coses de profit en treus. Després d’un dia de viatge arribem de nit a Taliwan amb un nanu d’allà que hem conegut al Ferry (el barco), ens ajuda a buscar hostal però tots estan plens així que ens instal•lem a casa seva per una nit on hi viu amb quatre amics. Sort!!!

De viatge cap a Sumbawa
Arribem a Maluk, al sud oest de Sumbawa i anem directes al Rantung Hostel on ens havien aconsellat per anar a provar surf. L’ambient és 100% surferu, però després de tragar uns litres d’aigua entre onades i coral tallant veig que aquell no és el millor lloc per aprendre. Durant tres dies ho anem provant amb unes taules curtes que ens han deixat però no hi ha manera. Ho compensa l’entorn del lloc, potser la millor platja i posta de sol que he vist mai i uns menjars del tot deliciosos. Uns molt bons dies, però hem de continuar cap a l’est, ara a Hu'u.

Posta de sol al Rantung hostel
La idea és arribar a l’illa de Flores, diuen de les més boniques i més verges d’Indonèsia amb Komodo i els seus dracs pel voltant, però anem curts de temps i per tant ens quedem a la punta est de Sumbawa uns dies per tornar cap a visitar Bali. Hu'u, segons la Lonely Planet és un lloc que no t’has de perdre si estàs a Sumbawa, bé, doncs per a qui estigui pensant fer-hi un cop d’ull l’únic que s’hi pot fer és surf. L’entorn i les platges no són tan maques com a l’oest de l’illa. Tot i així el Ferry i jo donem una altra oportunitat al surf practicant amb unes onades un pel més permissibles. Després de tres dies ja som tots uns professionals de remar, però encara no amb la taula sota els peus :)

Surf a Hu'u
Tornem cap a Bali per passar la nostra última setmana del sud est asiàtic visitant l’illa i uns dies més de relax a les platges del sud de l’illa, però com sempre s'acaba cada post això no serà fins el pròxim!

Podeu veure totes les fotos al Picassa. Fins un altre ratet!

1 comentari: