dijous, 4 de novembre del 2010

Saigon i el Delta del Mekong

La última parada de la primera part d’aquest viatge és Saigon, de nou a Vietnam i des d’on agafem el pròxim vol que ens portarà a Kuala Lumpur. Però abans de pujar a l’avió tenim temps per fer una visita per la ciutat i conèixer la desembocadura del Mekong, l’hem acompanyat fins aquí, que millor que acomiadar-nos visitant el seu delta?

Carrers de Saigon
Saigon o la Ciutat de Ho Chi Minh és una ciutat gran, moderna i en constant expansió, recolzada per una potent industria situada a les afores de la ciutat que assegura la seva prosperitat, no envà, està considerada com la capital del sud de Vietnam. Té una població d’uns 8 milions d’habitants i 3 milions de motos, dades oficials. Les extraoficials, com a les manifestacions de casa nostra, al voltant de 12 milions de persones i uns 6 milions de motos. Us podeu fer una idea de que significa creuar el carrer...
Ens vam allotjar en la zona de Pham Ngu Lao on es concentra la major part de turistes que visiten la ciutat; bars, restaurants, hotels, botigues, ... Bon ambient i, tot i la gran quantitat de gent i sobretot de motos, la vida a la ciutat és prou tranquil•la i agradable. La gent és molt més simpàtica i amable que no pas a la part nord del país, potser una de les coses que més ens va sorprendre.

War Remnants Museum
El primer dia vam fer un tomb de reconeixement per la ciutat tot anant a visitar el museu de la Guerra del Vietnam, el War Remnants Museum. Una mostra palpable del que va ser i el que va causar la guerra; Tancs i avions militars, armes, restes de bombes... i també fotografies i relats de les tortures, les massacres i els efectes del gas mostassa i el “napalm” sobre la població vietnamita, tot gràcies al que la primera potència del mundial va deixar caure sobre el país. Especialment interessant la mostra de fotografies de guerra i els històries dels periodistes que van treballar en la guerra.

El Xavi fent asmigues...
El següent dia ens disposem a fer un tour, no ens va quedar altre remei..., pel delta del Mekong. La visita, del tot preestablerta, ens va portar primer pel mercat flotant de Cai Rang al a zona de Cantho. Després a veure un taller artesanal de paper d’arròs i de dolços de coco, un explotació de mel, on el Xavi es va emprovar una pitó que li anava un pel gran... i, finalment, a menjar en un restaurant del cunyat del guia o el seu tiet, és igual. Per la tarda, una volta en barca tradicional, amb barret inclòs i cap a casa. En resum, potser no vam encertar el tour, però la veritat és que ens va decepcionar una mica.

I amb això s’acaba la nostra primera part del viatge, marxem d’Indoxina i entrem a Malasia. El balanç d’aquesta part és, com no, molt positiu; hem recorregut milers de quilòmetres per uns països increïbles i diferents a tot els que estem acostumats; ritmes de vida diferents, llocs sorprenents, hem tingut la sort de coneixer un munt de gent i ens hem fet una mica més asiàtics, jeje! Els palets xinesos ja no són cap secret!!

Així que la pròxima parada a Kuala Lumpur!! Fins aviat!! Visiteu el Picasa!

Salut!!

1 comentari: