dimecres, 26 de gener del 2011

Melbourne i la Great Ocean Road

Ens acomiadem de la Bernardette. Gràcies per la companyia, les ostres, els filets de canguro, la Frazer Island...!!! i gràcies també pels magnífics posts!!!  I de Sydney, una gran ciutat que sorprèn pels seus aires tranquils i relaxats poc propis de les grans metròpolis.

Per endavant tenim 10 dies que continuarem igual, cotxe i més cotxe per recórrer 2000 km fins a Adelaide,
on deixarem la gran illa per aterrar a les esperades i somiades illes Fiji. Dit així, 2000 km amb 10 dies, no semblen  pas massa, però havent-hi Melbourne pel mig i una de les rutes de carretera més famoses del continent, la Great Ocean Road, els 10 dies poden ser  una mica escassos.

El Ferry i un canguro
Arribem a Melbourne després de dos dies de cotxe  per carreteres solitàries i paisatges espectaculars que dibuixen la South Coast. L’altre opció, passant per Camberra, la desestimem, ja que tot i ser la capital no ens va semblar tant rellevant. Com a anècdota i sentint-ho molt per la Bernardette, que desitjava trobar cangurs en llibertat, ens topem amb tres cangurs, aparentment pare, mare i fill que rondaven per un poblet com per casa nostre poden rondar gats o gossos en busca de menjar.


Volent no ser menys i seguir sent una amigable “competidora” de Sydney, Melbourne igualment presenta una aparença de gran ciutat dinàmica i cosmopolita, amb grans edificis i imponents infraestructures, tot i així, des de el meu punt de vista, molt li falta poder-se equiparar amb Sydney. La visitem amb un dia. Fem unes compres al que es diu el mercat descobert més gran de l’hemisferi sud, el Queen Victoria Market. Passegem pels carrers del centre fins arribar a la Federation Square, abarrotada de gent, que curiosament, està esperant  l’aparició a un escenari de la fins llavors totalment desconeguda per nosaltres, Oprah Winfrey. Dinem al Xina Town i un autobús gratuït que et fa la volta pels llocs més destacats de la ciutat ens va com anell al dit per fer una becaina i òbviament, acabar de veure la ciutat.

Queen Victoria Market

Seguim direcció la Great Ocean Road, ruta d’uns 250 km entre Torquay i Warrnamboo, d’est a oest, al sud d’Austràlia. Aquesta famosa ruta ofereix múltiples escenaris de l’agresta costa del mar de Tasmània, així com vàries zones boscoses per veure Coales i altra vida salvatge. La ruta es recórrer amb cotxe i contínuament es troben indicacions de vistes escèniques i punts d’interès per parar, gaudir del paisatge, fer quatre fotos i seguir endavant. També és una zona famosa pel surf i de fet, a Torquay, s’hi troba la casa de Rip Curl, el poble amb el qual els fundadors de la marca es van inspirar. Fem nit a Apollo Bay, un poble originàriament pescador que s’ha adaptat al surf i al turisme. Uns quilòmetres més a l’oest s’hi troba el Cape Otway National Park,on hi ha el far més antic d’Austràlia, de 1848. Veiem Coales! ens  hi apropem a tocar mentre ells dormen als arbres del costat de la carretera. Semblen mansos i dòcils, però amb les urpes que tenen millor no molestar-los.

Great Ocean Road
Continuant més a l’oest arribem a un dels punts més fotografiats de tot Austràlia, dins el Port Campbell National Park. Milers d’anys d’onades i marees han esculpit la roca sedimentària de la línea costanera i han format múltiples pilars, gorges i arcs molt impressionants. Entre els més destacables hi ha els 12 apòstols. Originàriament 12 pilars de roca dels quals ara només en queden 6. També trobem el Loch Ard Gorge i la Shipwreck Coas, que sense saber com descriure-ho, millor mirar les fotos que ho diuen tot :)

  
12 apòstols _ Great Ocean Road
Tot i ser recomanable disposar d’una setmana per la Great Ocean Road, nosaltres hi estem tres dies per poder arribar a Adelaide i així disposar d’un dia per visitar-la (des del meu punt de vista  no cal) i el més important, preparar l’estada a les Fiji.

Fins aviat!!! I més fotos al Picassa!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada