dimecres, 9 de març del 2011

Taranaki & Tongariro

Posta de sol amb el Mt.Taranaki de fons
Avancem amb la nostra casa amb rodes direcció a la regió de Wanganui coneguda per la seva àrea volcànica. La nostra intenció és pujar fins al cim del volcà Taranaki i fer un trekking per la zona del Tongariro. Conduint de camí cap als nostres reptes ens topem amb una posta de sol amb el Taranaki de fons, la millor benvinguda que ens podia donar l’espectacular volcà.

El Taranaki té 2518m d’altura, es troba al Egmont National Park i té la típica forma cònica de volcà. Enmig d’una zona completament plana sense cap altra muntanya que li faci ombra, el volcà pren un aspecte imponent i les vistes des del cim prometen.
Pujant el Taranaki

Emprenem el camí l’Aida i jo, el Xavi no es troba bé i prefereix esperar-nos al peu del volcà. Comencem la pujada sense massa dificultat entre una vegetació frondosa, de cop, el paisatge canvia completament i passem a caminar per un terreny pedregós i sec. El canvi de vegetació és tant brusc que sembla fet a propòsit, des de més a munt és pot observar com el bosc envolta el volcà dibuixant una circumferència quasi perfecta.
Cràter del Taranaki

Arribem al cim havent superat un trajecte pedregós i empinat, feixuc en alguns trams per la quantitat de pedra solta que s’hi troba. Un cop al cim tot queda oblidat, és moment de gaudir de les vistes i fer un passeig per la petita llengua de neu perpètua que hi ha al cràter del volcà. Les vistes són immillorables i el dia acompanya, una molt bona recompensa a l’esforç de la pujada.
Fons termals de Taupo

De camí cap al nostre segon repte entre volcans,  decidim desviar-nos una mica per arribar a Taupo i les seves fons d’aigua termal, perfectes per relaxar-nos després de l’esforç i agafar forces per la següent etapa!

Ens disposem a realitzar una caminada que pertany a les Grat Walks de Nova Zelanda, el Tongariro National Park és el parc nacional més antic del país i està reconegut com a patrimoni de la humanitat per l’UNESCO. El recorregut no és circular i és necessari contractar un transport que t’acosta a la sortida i et recull al final del trajecte, tot en un dia.
Rierol en el recorregut del Tongariro

Comencem a caminar per un paisatge completament volcànic, rius de lava i roques amb formes molt particulars. El recorregut no presenta grans pujades ni baixades i es pot anar seguint còmodament sense massa esforç. Això permet poder gaudir des del primer moment de les vistes i els colors de la muntanya, realment espectacular.
Creuant el South Crater

Caminem pel mig del South Crater i el Central Crater i pugem fins al cim del Tongariro, les vistes amb el Mt. Engauruhoe de fons són esplèndides. Cada cràter té la seva pròpia personalitat en quant als colors i les formes, un dels més espectaculars pot ser el Red Crater, caracteritzat per les seves grans parets de roca vermella i algunes zones on l’activitat volcànica encara és molt present amb petites fumaroles.
Vista del Mt. Engauruhoe

De camí de baixada ens topem amb un conjunt de petits llacs d’aigua turquesa, el contrast del color de la roca volcànica amb el color de l’aigua et deixa sense paraules. Un autèntic espectacle per a la vista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada