dissabte, 11 de setembre del 2010

Ha Noi - Ha Long Bay

Després de visitar Yanghsuo continuem el nostre viatge cap al sud, abandonem la Xina i ens endinsem a Vietnam.

La nostra primera presa de contacte amb el Vietnam és Ha Noi, la capital, una ciutat caòtica on les motos han pres el control dels carrers, i caminar es converteix en una autèntica aventura. Les ceres estan envaïdes per motos aparcades, restaurants de carrer o botigues de tot tipus, i obliga als vianants a ocupar el carrer i compartir espai amb els motoristes, que t’esquiven com poden i que el millor que pots fer es tancar el ulls i confiar amb la serva experiència en el terreny! Estressant!

Carrers de Ha Noi.
La nostra estada a Ha Noi és curta, un dia i mig, el ritme d’aquesta ciutat no ens acaba d’agradar. Tampoc la gent és molt amable, no es presten a negociar quan vols comprar, i si no acceptes el seu preu de sortida, sabent que és molt per sobre d’un preu raonable, es tanquen en banda i no et donen la possibilitat de regatejar, allò tant comú en tots els països asiàtics, i també a la resta de Vietnam.

Una mica decepcionats amb Ha Noi, decidim continuar el camí i contractar un tour de dos dies i una nit en vaixell per Ha Long Bay. No és la nostra intenció contractar tours però ens expliquen que Ha Long es visita en tour. Si intentes fer-ho per lliure, acabes pagant més i, a més, t’emportes una bona emprenyada discutint els preus amb la gent del lloc. Així que aquest cop passem pel tub!

Com que no hi ha mal que per bé no vingui, gràcies al tour vam tenir la sort de conèixer a dos amics, el Miquel i la Daniela, de Mallorca, encantadors i simpàtics, amb els que vam poder compartir bones estones al baixell, experiències i ens van recomanar llocs per als nostres pròxims destins. Des d’aquí us enviem una forta abraçada i esperem que el vostre viatge continuï tant bé com fins ara i que s’acabi com més tard millor!  

Ha Long Bay
La visita a Ha Long va ser molt maca, i vam descobrir un racó realment espectacular, però el que fa més especial un viatge és amb qui el comparteixes, i en aquest cas, la companya va ser grata; el Gerard, un tipus de Barcelona mig músic, mig escriptor i amant del caraoke. L’Egoitz i la seva parella, Bascos fins al moll de l’os. El Marco un tio ben tronat Italia-Alemany-Suís i el Miquel i la Daniela. A tots, us desitgem el millor!

No us oblideu de donar una ullada a les fotos del Picassa, aquesta vegada valen la pena!!!

La nostra pròxima parada, Sapa! Fins aviat i Feliç 11 de Setembre!



Per l'esquerra, Gerard, Xavi, Daniela, servidor, Miquel i Egoitz.

2 comentaris:

  1. Almenys us va ser sol a Halong Bay...a noslatres ens va ploure els dos dies!!
    Què tal per Sapa???

    ResponElimina
  2. Sí, una de las peores cosas que tiene Vietnam es que todo lo más significativo hay que contratarlo en un tour, una pena pero es así. Buen blog, me apunto como seguidor.

    ResponElimina