dimecres, 6 d’octubre del 2010

Vientiane & Pakse

Donada per acabada la relaxada estada al “Salou de Laos” seguim cap al sud direcció a Camboia. La propera parada es Vientiane, la capital de Lao. Per molts viatgers Vientiane serveix d’enllaç entre diferents destins de Lao, i és que com a ciutat i capital ofereix poc més que temples i bones vistes de l’imperiós riu Mekong.

Patousay
Pha That Luang
Després de comprar el bitllet per la pròxima parada, un nit bus que ens portarà a Pakse, ens queden 24 hores. Optem per llogar unes bicis junt amb la Maria i el Lucas i sense tenir cap ruta prefixada ens topem amb l’arc de triomf de Laos, el Patousay, sembla ser un punt de trobada entre els habitants de la ciutat. Tot seguit fem cap al símbol nacional de Laos que és també el símbol de la religió budista, el Pha That Luang; és un temple que va ser construït el 1566 per el rei Setthathirat, té forma d’agulla dorada i una altura de 45 metres. Originàriament estava rodejat per quatre temples més, dels quals només dos es conserven. Entrem en un d’ells, des del meu pobre punt de vista és com tots els altres temples que hem vist, força nou, l’arquitectura és molt semblant entre tots ells i tots consten de més o menys el mateix: vivendes per els monges, escultures de budes plenes d’ofrenes, una torre amb una campana i una amb un tambor, ... veiem com un monjo està esculpint una nova estàtua i juguem a futbol amb uns quants nens. Per acabar el dia fem un passeig per la vora del riu Mekong, unes vistes impressionants de la posta de sol i de Tailàndia!!! en aquest tram el riu fa de frontera entre Laos i Tailàndia.

El riu Mekong i Tailàndia al fons!
Ja cap al vespre pugem al nit bus i ens dirigim cap a Pakse. Per aquí a Laos i Cambodia, on el tren no és massa comú, han adoptat la costum de fer trajectes llargs amb bus durant la nit. Per el fet de ser de nit i que has de dormir si o si, el bus ja ve equipat amb lliteres a banda i banda de passadís, cada llit endinsa els peus cap a sota del cap del llit següent i així consecutivament. Una tortura de viatge!! Sense poder estirar les cames, bots i més bots i l’aire condicionat a tot drap feia d’impossible d’aclocar l’ull.

De matinada arribem a Pakse, una ciutat d’uns 70.000 habitants de la província de Champasak, i que com a atractius més notables de la zona són les ruïnes de Vat Phu i l’altiplà de Bolovens. Decidim llogar una moto per tres dies i recórrer els voltants de la província. Visitem les ruïnes de Vat Phu, una ciutat antiga d’arquitectura Khmer i de religió Hindú. A tocar també si pot veure una ciutat pre-ankoriana.

Vistes des de Vat Phu
El dia següent seguim en ruta i ens dirigim cap l’altiplà de Bolovens, allà visitem varies cascades, poblets de carretera, un parc amb elefants (el Ferry ja es sent realitzat!) i dormim a uns bungalows. Molt recomanable!  amb dos dies 200 km, una roda punxada i un bon record del Laos més rural.

El Ferry content després de veure elefants!!!
Coses que passen ...
La pròxima a les 4000 illes!!! Última parada de Laos.

Fins aviat!

3 comentaris:

  1. Molt be cosinet! Veig que no pareu, i que visiteu moltes coses, mare meva quina enveja!
    Molt boniques les fotos i les historietes, veig que saps redactar molt bé! apa aprofiteu bé aquesta experiencia i cuideu-se molt!

    eNGi

    ResponElimina
  2. Cosinet, Pau!! doncs si, aqui no hi ha cap dia igual a un altre! cada dia alguna nova cosa passa ;) pex acabo de sortir d'uns dies de febre! pero tranquils que dengue i malària ja m'han dit que no era.jeje
    una abraçada!

    ResponElimina