divendres, 1 d’octubre del 2010

Luang Prabang i Vang Vieng

Deixem Luang Nam Tha amb la sensació d’haver viscut una experiència irrepetible, autèntica, amb els habitants d’Akha. I efectivament és així, la cosa canvia ràpidament. La nostra següent parada és a una petita ciutat anomenada Lunag Prabang, situada al centre de la zona nord de Laos, repleta d’edificis colonials francesos i de Wats (temples Budistes).
Vistes des de Phu Si

Riu Mekong
Luang Praban és una parada obligat per a tots els visitants de Laos, i com era d’esperar, la ciutat està completament encarada al turisme. Nigth Market de menjar, roba tradicional i articles de regal, un munt de Guesthouses, agències de viatges amb milers de tours, “tuctucs” que et poden transportar amb tots els sentits...

Fem un dia de recorregut per la ciutat, visitem diversos Wats, Phu Si està a sobre d’un turó, és el més conegut potser per les vistes sobre la ciutat. Passegem per la bora del riu Mekong, és la primera vegada que el veiem i a partir d’ara l’acompanyarem fins a la serva desembocadura al delta del Mekong.

Cascades de Kuang Si
El dia següent ens disposem a fer una ruta en bici fins a les cascades de Kuang Si passant per la plana dels elefants on els turistes més adinerats fan classes de doma, nosaltres ja ens comformavem en veure’ls i prou. El cas es que aquesta vegada la bici havia de ser una bici de passeig petita i sense marxes... després d’una hora de suor i llàgrimes camí de la plana dels elefants decidim fer marxa enrere i mirar de llogar una moto, molt més sensat...

Finalment ni bici ni moto per que el lloguer era caríssim. Convenim un preu amb un “tuctuc” per anar a les cascades i decidim, tot i la il•lusió que em feia a mi especialment, deixar els elefants per una altra ocasió.
Les cascades de Kuang Si i l’entorn és força espectacular, a més pots fer-te un bany que ve de gust amb aquesta calor. També hi ha força turistes i has de pagar entrada, però això ja ens ho esperàvem.


Decidim continuar el camí i deixem Lunag Prabang per anar cap a Vang Vieng. De seguida ens adonem que Vang Vieng s’ha convertit en el motiu de visita a Laos per a molts joves turistes que busquen festa, alcohol i poca cosa més. És un poblet ple de bars on la gent jau a veure Friends o Family Guy sense descans, temporades senceres una rere l’altra.

El motiu que ha fet agafar fama a aquest poble és la pràctica del Tubing, consisteix en baixar pel riu amb un flotador (neumàtic), a les bores del riu es concentren molts bars des d’on et tiren cordes per que t’aturis a fer un Bucked (un cubata en un cubell). Com us podeu imaginar la festa està assegurada, i de quina manera. És curiós veure com joves de tot el món (especialment anglesos i australians) es reuneixen en un poblet perdut de Laos per anar de festa!!

Sortida en bici, voltants de Vang Vieng
Nosaltres com que som alternatius vam llogar unes bicis... I la veritat es que sortir del poble significa entrar a Laos, poblats, gent amable que et saluda, animals al mig del camí, rius per creuar... Molt més gratificant que Friends!

Tot i que primer no teníem clar si fer el tubing, finalment ens convencen les històries que ens explica la gent i ho provem el darrer dia. El més divertit era tirar-se al riu amb tirolina o tobogan, vam fer unes parades i  tot el recorregut riu avall. L’experiència va ser prou bona i es que si vas a Vang Vieng i no fas tubing, es que realment no hi has anat!!

Recordeu que podeu veure totes les nostres fotos al Picassa!! Salut!

Tardem una mica en actualitzar per que en aquest país les connexions no son ni bones ni abundants...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada