divendres, 15 d’octubre del 2010

4000 Illes

Ens dirigim cap a les 4000 Illes amb ganes de prendre’ns uns dies de descans, relax i hamaca. Ens llevem aviat i fem el trajecte que separa Pakse, on havíem passat els últims dies, i Ban Nakasang a les portes de Si Phan Don (4000 Illes en la llengua de Lao). D’allà ens dirigim directament a la illa de Don Det, que molta gent ens havia recomanat.

Esport oficial de les 4000 illes.
Tal com diu el nom, en aquesta part del Mekong, el riu es separa en molts ramals formant un conjunt d’illes que donen lloc a un laberint immens de terra i aigua. En aquesta zona, el Mekong arriba fins a una amplada de 14 Km en època de plujes!!

Un cop arribem a Don Det ens adonem de seguida de quin és el ritme de vida de la gent de l’illa; la seva única preocupació del dia és assegurar-se una bona hamaca per poder passar-lo sense fer massa, que cansa... Els nens juguen al caminet principal sense por que els atropelli un cotxe (no n’hi ha), mentre els grans o descansen o juguen a la petanca.

Trobem una Guest House que, com no, es diu Paradais, ens agafem un bongalow a la vora del riu per 20.000d (uns 2€). També té un restaurant on el menjar tel porten al cap de mitja hora, però que, tot s’ha de dir, està força bo! Així que ens disposem prendre’ns-ho en calma un parell de dies.

Tot sembla ser perfecte fins que durant la primera tarda d’estar allí el Xavi no és troba massa bé , té una mica de febre... no sembla preocupant i estem de sort que, si el que necessita és descans, estem al lloc indicat!

Cascades de Samphamit.
Deixem per al tercer dia la excursió en bicicleta fins a les cascades de Samphamit, a la illa de Don Kon, el Xavi sembla que està una mica millor, i el lloc no està lluny. L’espectacularitat d’aquestes cascades no està en la seva alçada, si no en la seva amplada i la quantitat d’aigua que hi circula, escoltes el soroll de la natura en estat salvatge!

Acabem la ruta en bici anant a una platja i a un racó de l’illa de Don Khon on prometen que es poden veure dofins, com passa en aquests casos, aquell dia no se’n va veure ni un!

El dia següent emprenem el camí cap a Cambodja, els temples d’Angkor és la nostra pròxima parada!

Salut!

5 comentaris:

  1. Hola nois! Hugui com et trobes? espero que el relax a les illes i el poder terapeutic d'una bona hamaca et facin recuperar ràpid...sino agafo el proper avió i vinc eh! :)
    Estic de vacances a Reus i s'et troba moooooolt a faltar!!!!
    Una abraçada enorme.
    Cuideu-vos!!!!

    Sara.

    ResponElimina
  2. Ferran! me ha encantado este post y por un momento me he podido transportar al ritmo de vida de esas islas y como echamos en falta eso en Barcelona!!

    Un besito grande a los dos!
    Y que se recuperar rapido Xavi!
    besitos!

    ResponElimina
  3. .......que familiar ens resulta aquesta foto de l´hamaca!!!! :) Dani & Mikel

    ResponElimina
  4. Eiii Daniela!! sabia que no us decepcionaria la foto jeje! Petons!
    Bea! como va todo? gracias! nos encanta que nos vayáis siguiendo! muchos besos!

    ResponElimina