dilluns, 6 de setembre del 2010

Hong Kong

Només trepitjar terres de Hong Kong un ja té la sensació d’entrar a un nou món completament diferent a Xina, i és que tot i formar part de Xina, Hong Kong ha adoptat un caràcter, un estil de vida i una personalitat totalment cosmopolita degut a l’influencia d’haver estat durant 100 anys una colònia anglesa (des de el 1997 ha tornat a ser territori xinès). L’inconvenient que personalment l’hi trobo com a motxiler, on contínuament t’estàs mirant la butxaca “amb el puny ben tancat! ;)”, són els preus elevats; en molts aspectes es podrien assimilar als preus que trobem a Barcelona, i per tant amb un parell o tres de dies hi ha temps suficient per fer una presa de contacte de la ciutat.

Els allotjaments (hostels, guest house, ...) són ben peculiars; els més assequibles (uns 100 HKD, 12 €) i es troben a Tsim Sha Tsui, el nostre concretament al carrer Nathan Road on només arribar vam al·lucinar una mica. S’entra per una espècia de mercat indi, que resulta ser també el hall de quatre edificis gegants d’unes 20 plantes d’altura i que totes elles estan plenes de Guest House. Lògicament t’has de fer lloc entre múltiples ofertes que t’arriben per totes bandes per comprar rellotges, tratges a mida, massatges i habitacions fins a poder arribar a l’ascensor. Com a tot arreu hi ha de tot i el nostre va acabar sent força curiós, una habitació amb dos llits dobles. 
Per aquesta zona de la ciutat no hi ha molt a visitar exceptuant alguns mercadillos plens de fakes que et trobes una mica més cap al nord. El millor probablement és passejar per els carrers i deixar-te portar per la gent.
Passejant per Tsim Tsha Tsui
Vista de Hong Kong Island des de el moll de Tsim Tsha Tsui
Hong Kong Island, l’illa que et trobes més al sud, concretament a la zona de Central es podria dir que és on hi ha la flor i nata de Hong Kong; molts centres comercials d’alto postín, botigues de les millors marques de roba, rasca cels, centre de negocis, el Soho (no podia faltar a una gran ciutat), i altres com el Victoria Peak, una muntanya ubicada més el sud que t’ofereix unes vistes impressionants de tot Hong Kong. Per a pujar-hi tens dues opcions, pujar a peu (una horeta per unes pendents força enfilades) o amb un tramvia (58 HKD). Dalt de tot hi ha un edifici força modern on a mesura que vas pujant per arribar a la terrassa per veure les vistes et vas trobant amb múltiples botigues i un restaurant Buba Gump!!!. De la terrassa es pot comprovar com Hong Kong amb un territori no massa extens (almenys això creiem), hi caben més de 7 milions de persones, i és que la majoria d’edificis són pràcticament rasca cels.
Vista de Hong Kong des de el Vistoria Peak
El Soho
A Hong Kong ens hem despedit del Pau, ell ja ha tornat cap a caseta i s’ha de dir que amb el seu gran nivell de xinès les coses han estat molt més fàcils i també força més divertides!!! Entre tot ha fet que comencéssim aquest viatge una mica en mode de proves o d’entrenament. Gràcies Pau!!! Una abraçada!
Fins aviat Pau!
Ara seguim el viatge amb el Ferry i l’Esteve en direcció a Yangshuo (Guilin); bé no ho hauria de dir però realment ja estic escrivint des de Vietnam, però ens falten moments per escriure i actualitzar el blog, així que anem una miqueta amb retard. La pròxima entrega de les grans excursions i paisatges d’insomni de Yuangshuo no tardaran! Fins aviat!
No us oblideu que podeu anar veient la resta de fotos al Picassa!!!

1 comentari:

  1. Oh, que bonic! Us trobaré a faltar!!
    A veure si un dia d'aquests feu un sprint i us poseu al dia amb el blog, que no pot ser tant de retràs!

    ResponElimina